Coronavirus (COVID-19)

Door de stelselmatige maar voorzichtige versoepeling van de preventieve maatregelen, evolueren we stilaan naar het ‘nieuwe normaal’. Het is anders dan voorheen, en hoogstwaarschijnlijk zal dit nog een hele poos zo blijven.

Vandaag worden we voornamelijk geconfronteerd met de economische impact van de lockdown. Bedrijven, organisaties, verenigingen lijden omzetverlies, ervaren problemen bij de heropstart, dienen medewerkers te ontslaan of moeten, in het slechtste geval, overgaan tot sluiting.

Ook de emotionele en psychosociale impact blijft zwaar doorwegen en is niet te onderschatten. De terugkeer naar de werkvloer betekent voor velen het overwinnen van angsten en bekommernissen. Anderen kampen met de financiële gevolgen van de tijdelijke werkloosheid of hebben spijtig genoeg ondertussen hun job verloren…

Als adviescentrum voor welzijnszorg staat POBOS aan uw zijde om de impact van de terugkeer naar het ‘nieuwe normaal’ mee te begeleiden.

Lees meer

POBOS Burnout Scan

Met deze ‘zelf-scan’, ontwikkeld door neuropsycholoog Michael Portzky, kunt u nagaan in welke mate u, dankzij persoonlijke inspanningen en/of professionele begeleiding, nog kenmerken vertoont van een burn-out. Klik hier om rechtstreeks bij de korte vragenlijst te komen. U kunt de vragenlijst zoveel keer invullen als wenselijk is. Print de ingevulde vragenlijst eventueel af en neem ze mee naar uw volgende afspraak met de professionele hulpverlener die u begeleidt.

U kunt ook alles nog eens nalezen in de leaflet over de POBOS Burnout Scan.