Webinar: werkhervatting, en nu? (3 min.)

Mijn rol als leidinggevende bij de werkhervatting van medewerkers.

Ook voor leidinggevenden is de werkhervatting geen evidente situatie. Medewerkers zullen zich tot hun hiërarchie richten met hun vragen, ervaringen of onzekerheden. Het is belangrijk dat de leidinggevende voldoende tijd neemt om duidelijke antwoorden te geven en perspectief te bieden.

Webinar: zelfzorg (4 min.)

Hoe zorg je voor jezelf (en dus ook voor de andere)?

In het kader van een ingrijpende gebeurtenis (zoals een ernstig ongeval, maar ook van herstructurering) kan je te lang of te intensief worden blootgesteld aan prikkels, met een verhoogde stress als gevolg. Herken signalen en klachten door te luisteren naar je lichaam en geest. Hoe zorg je voor jezelf en dus ook voor de andere?

Webinar: terug naar het werk (5 min.)

Van ‘in ons kot’ terug naar de werkplek na zoveel weken quarantaine.

Door de versoepeling van de preventieve coronamaatregelen, keren heel wat mensen terug naar de vertrouwde werkplek. Velen hebben hier naar uit gekeken, maar zijn ook misschien bang en onzeker. Samen nemen we onze verantwoordelijkheid op en slaan we er ons door.

 

Webinar: communicatie in tijden van Corona (5 min.)

Geweldloze communicatie met (onbereidwillige/ongeduldige) klanten

Het Covid-19 is onzichtbaar, maar toch heel erg aanwezig. De drastische maar noodzakelijke maatregelen om de verspreiding ervan in te dijken, hebben een grote impact op elk individu.
Deze impact vertaalt zich onder meer in stress en maakt het soms moeilijker om verbindend te communiceren met bijvoorbeeld lastige klanten.