• POBOS Trauma Scan
  • POBOS Burnout Scan

"Ook leven vrachtwagenbestuurder is verwoest"

POBOS in het nieuws! 

Carlo Van den Berge, psycholoog, in een reportage van TV Oost over psychologische hulp van vrachtwagenbestuurders na een dodelijke verkeersongeval. Klik hier voor de reportage van TV Oost van 1 augustus 2018.

'We worden agressiever naarmate het kwik stijgt"

POBOS in het nieuws! 

Anouck Heulot, psychologe, over de schaduwkant van de stralende zon. Klik hier voor het interview in HLN van 28 juli 2018. Interview en foto Joris Vergauwen.

Vacature

Administratief en operationeel psycholoog (30 uur) (M/V)

Kom jij ons team versterken? Klik hier voor de vacature.

Re-integratie

Re-integratie van arbeidsongeschikte werknemers

Het ‘POBOS – Re-integratie Protocol’, dat door de psychologen van POBOS wordt gehanteerd tijdens de werkhervattingstrajecten, omvat een gestructureerde aanpak op basis van ‘evidence based’ begeleidings- en behandelingswijzen om het welbevinden van de medewerker te herstellen en een succesvolle en duurzame re-integratie op het werk te ondersteunen. Lees verder ...

Vlaamse Week tegen Pesten

In de week van 2 tot 9 februari 2018 liep de Vlaamse Week tegen Pesten. We grepen dit momentum aan om u kort voor te stellen wat POBOS rond dit thema aanbiedt.

Het aanbod van POBOS in het kader van ‘pesten op het werk’
Mensen op uw werk zitten u dwars. Anderen maken grapjes die u niet grappig, zelfs kwetsend vindt. Dit maakt u onzeker. U gaat iedere morgen met tegenzin aan de slag en weet niet hoe u zich moet weren tegen het gedrag van de anderen… 

Naast de begeleiding na schokkende gebeurtenissen, organiseert POBOS ook de ondersteuning van personen die geconfronteerd worden met psychosociale problemen op het werk (E.A.P.). Lees verder ...

2018

Ook in 2018 staan de POBOS-hulpverleners voor u klaar!

Vertrouwen in een erkend psycholoog

Waarom is het belangrijk om een beroep te doen op een erkend psycholoog, ingeschreven bij de Psychologencommissie?

Klik hier en u vindt het antwoord in de brochure uitgegeven door de Psychologencommissie. Wist u trouwens dat POBOS alleen maar met erkende psychologen werkt?

Zorg op maat tegen burn-out

Stressdokter Luc Swinnen en neuropsycholoog Michael Portzky willen zorg op maat bij burn-out en trekken ten strijde tegen zelfverklaarde burn-outcoaches.

De psychologen uit het POBOS-netwerk werden specifiek rond ‘burn-out’ opgeleid door neuropsycholoog Michael Portzky en gebruiken standaard zijn diagnostische tools VK+ en P3 in burn-out dossiers. Ook POBOS gaat dus vol voor professionele burn-out coaches.

Bekijk het interview met Swinnen en Portzky in "Van Gils & Gasten" wo 21/06/2017. Klik hier.

Burn-out kan iedereen treffen

"Burn-out treft vooral jongeren tussen 25 en 35 jaar" - 20 procent van de 25 tot 35-jarigen staat 's morgens moe op

Vooral jonge mensen tussen de 25 en 35 jaar vallen ten prooi aan burn-out, dat zei neuropsychiater Theo Compernolle 28 november 2016 in Van Gils & Gasten op Eén. De reden daarvoor is dat ze te ondoordacht omgaan met technologie: “Via onze smartphones en computers staan we voortdurend met elkaar in verbinding, dat put ongelofelijk uit.” De oplossing? Een bewustere omgang met media en werken in blokken. Lees verder.